Logo_Bild_Text.gif

lightandbuilding.gif

Laggeholm Elinstallation på Light and Building

Laggeholm Elinstallation besökte tillsammans med andra företag världens största elteknikmässa i Frankfurt, Light and Building. Många nya intryck och nyheter presenterades på plats. De mest intressanta leverantörerna var på plats och presenterade sina nyheter.

Vi valde att denna gång fokusera intresset på belysning, smarta hem och solenergi.

Belysning

Angående belysning så ser vi tydligt att LED har kommit för att stanna. Det var helt enkelt i det närmaste omöjligt att hitta belysning som inte bestod av LED i de större hallarna. Det har även utvecklats enormt de senaste två åren. Idag är LED än mer energisnål och ger än mer ljus per watt. Ljuskvaliteten har också förbättras med CRI på vanligtvis över 90.

Smarta hem

Här fokuserade vi på den nya programvaran ETS 5, IPAD-dockning samt visualisering.

Den uppgraderade versionen kommer i slutet av året och kommer t.ex. att ha stöd för trådlös kommunikation samt bättre säkerhetslösning. Ett mer modernt GUI kommer också.

Flera bra IPAD-gränssnitt hittade vi för olika nivåer och ändamål. Vill man få upp sin IPAD monterad på väggen med laddstation hittade vi sådana också. Ett flertal leverantörer av designade KNX-tryckknappar knöt vi kontakt med.

Solenergi

Solenergi är något vi börjar titta på ordentligt då det är uderutvecklat i Sverige. De största leverantörerna fanns på plats och bra kontakt med dessa fick vi med oss hem.

lightandbuilding.png
ledbelysning1.png

Vacker up/down-armatur bestyckad med högkvalitativ LED. Bra färgåtergivning.

ledbelysning2.png Man kan ju även använda ljus som en del i ett konstverk. Här ser vi en armaturserie som är mer konstverk än lampa.
ljuskaellor.png Häftiga ljuskällor istället för tråkiga glödlampor eller halogenlampor finns det gott om.
smartadrivdon.png Smarta drivdon för KNX börjar komma ut på marknaden. Även drivdon som funkar direkt (och bra) mot led-armaturer med vanlig dimmer finns.
traedgaardsbelysning.png Skräddarsydda armaturer att placera i trädgården. Här ser vi smidesarmaturer av hög kvalitet.

 
knxpartner.gif logo_text_eio.gif
Laggeholm Elinstallation | Frejas väg 2 | 17854 EKERÖ, STOCKHOLM | 070-642 59 97 | info@laggeholm.se
Copyright Laggeholm Elinstallation